El circuit

La Passafred és una ruta circular per les muntanyes de l'entorn de Blanes properes al Vilar que transcorre íntegrament per camins i corriols pel bell mig del bosc mediterrani.

Ens farà pujar al Turó del Vilar (271 m), també pujarem al Turó d'en Gall (309 m) i al Terme Gros (328 m) on es troben les runes de l ‘antic poblat ibèric de Montbarbat . Des dels turons podrem gaudir d'unes fantàstiques vistes al mar, la plana del Gironès i els Pirineus.

Ambdues rutes comencen al Santuari del Vilar i pugen al Turó del Vilar (274 m) ,a partir d’aquí les rutes se separen. La ½ marató va cap a l’Àngel on hi ha el 1er avituallament i es dirigeix cap a Montbarbat (Terme Gros -328m-), on hi ha el 2n avituallament, per Lloret Verd i Can Daura. Abans de Montbarbat es troben les dues rutes, ja que la ruta curta va directe del Turó del Vilar a Montbarbat passant pel Bosc de Cal Monjo. Totes dues doncs segueixen cap al Turó d’en Gall (309 m) i comença el descens de retorn al punt de partida, a mig camí trobarem un 3er avituallament abans del Bosc de ca la Lluïsa. Segueix el descens per la Baga del Vilar, per acabar al Santuari del Vilar.

Les rutes acaben al Santuari del Vilar.